Buche de Chevre

Veckans ost är Buche de Chevre eller getrulle som vi säger. Det är en utsökt mjukost tillverkad av getmjölk och producerad i regionen Poitou-Charentes i Loiredalen i centrala Frankrike.

Veckans ost är Buche de Chevre eller getrulle som vi säger. Det är en utsökt mjukost tillverkad av getmjölk och producerad i regionen Poitou-Charentes i Loiredalen i centrala Frankrike. Denna ost, formad som en trästock, mognas i minst 7 dagar upp till två veckor, vilket ger ett yttre med en krispig och hård ätbar skorpa med klassiskt, blomliknande mögel. Den vita innanmätet av Buche de Chevre avslöjar en komplex men typisk och djärv smak av getost, understruken av sötma från karamell. Denna mjuka och krämiga ost smälter omedelbart i munnen.

Buche de Chevre kan serveras på sallader, frukt eller som dressing till pajer och canapéer. Den passar bra med en Beaujolais eller rött vin. 

🇫🇷 Frankrike
🐐Getmjölk
🌡Pastöriserad

En ost som passar till mycket! Kom in och smaka!