I vår ostdisk hittar du hundratals olika sorter noga utvalda ostar. Frukostostar från svenska gårdsmejerier, dessertostar handplockade från Danmark, Italien, Frankrike, Spanien och Schweiz. Vi har även ett stort sortiment marmelader, passande kex och egentillverkat knäckebröd i butiken – allt för den perfekta ostbrickan.
Vi är en av få butiker i Sverige som lagrar ost själva i egna lokaler alltifrån 24 till 60 månader. Våra egna lagringar av svensk hårdost som Grevé, Herrgård och Präst har varit en kundfavorit i ett halvt sekel.
Montagnolo Affiné! Härlig grönmögelost med vitmögelskorpa. Medelkraftig och ganska fast i konsistensen. Trivs väldigt bra i sällskap med ett glas medelfyllig Pinot Noir.
För att uppnå optimal lagringsprocess måste osten vara ystad under speciella månader på året, för att vara tillräckligt stabil så att till exempel inga sprickbildningar sker inne i osten och den inte torkar. Vändning av osten sker en gång i kvartalet.
Upplev kombinationen av Kvibille Cheddar, Grottlagrad Stilton Reserve, vitmögel från Normandie och en underbart krämig kittost tillsammans med vårt hembakade surdegsknäcke och en liten fikonmarmelad.
Rekommenderat tillval: Husets chokladtryfflar med havssalt – 45 kr
Ett kalas som bjuder på Kvibille Cheddar, fransk bondost, ljuvlig champagneost som möter en gårdstillverkad getost, Camembert Isigny, en fransk krämig blåmögel och Ostabengtsons egna surdegsknäcke kombinerat med fransk marmelad
Rekommenderat tillval: Fuet Salami – 55 kr
En noga utvald jullåda med två gårdstillverkade ostar, alpost från Schweiz, ljuvlig rödkittost, grottlagrad Stilton och klassikern Morbier med en rand av aska. Till julens ära tillkommer husets egna 3-årslagrade Kvibille Cheddar, den härliga Champagneosten “Brillat Savarin“, Ostabengtsons surdegsknäcke och närproducerad marmelad från Brännarp.
Rekommenderat tillval: Börslyckes kolastång – 69 kr
Ostabengtsons favoriter resulterar i årets storsäljare: Thunderstorm, 3-årslagrad Gruyére som kombineras med Ekologisk Primeo, Camembert, gårdsost, gräddig Brillat Savarin, getost, en fransk blåmögel och slutligen en sammetslen kittost. Detta sätts samman med sicilianska Nocellara-oliver, marmelad från Korsika och vårt egna surdegsknäcke.
Rekommenderat tillval: Ciprianis Virgin Bellini – 69 kr
Lyxa till det med en fransk Comté på sommarmjölk, årets bästa Thunderstorm från Toggenheimdalen, Kvibille Cheddar, Champagneost och tre st gårdstillverkade ostar. Smörig fransk blåmögel med en härlig syrlig getost. Detta med chokladtryfflar, krispiga oliver, Ostabengtsons surdegsknäcke och vår bästsäljande marmelad.
Rekommenderat tillval: Marconamandlar – 79 kr