OSTABENGTSON

Dina favoritostar

Sortiment

Ost för alla smaklökar och tillfällen

I vår ostdisk hittar du hundratals olika sorter noga utvalda ostar. Frukostostar från svenska  gårdsmejerier, dessertostar handplockade från Danmark, Italien, Frankrike, Spanien och Schweiz. Vi har även ett stort sortiment marmelader, passande kex och egentillverkat knäckebröd i butiken – allt för den perfekta ostbrickan.

Frukostost

Egenlagrad svensk Grevé, Herrgård & Präst

Vi är en av få butiker i Sverige som lagrar ost själva i egna lokaler alltifrån 24 till 60 månader. Våra egna lagringar av svensk hårdost som Grevé, Herrgård och Präst har varit en kundfavorit i ett halvt sekel.

Våra favoriter

Fredagsmys med världens bästa ost!

Montagnolo Affiné! Härlig grönmögelost med vitmögelskorpa. Medelkraftig och ganska fast i konsistensen. Trivs väldigt bra i sällskap med ett glas medelfyllig Pinot Noir.

OSTLAGRING

Hur ystar vi våra lagrade ostar?

För att uppnå optimal lagringsprocess måste osten vara ystad under speciella månader på året, för att vara tillräckligt stabil så att till exempel inga sprickbildningar sker inne i osten och den inte torkar. Vändning av osten sker en gång i kvartalet.

Årets godaste julklapp!

Företag eller privat?
Alla är välkomna att beställa den absolut mest uppskattade Julklappen som går att äta!
 

Julens ostlådor

Lilla ostlådan 375:-

Upplev kombinationen av Kvibille Cheddar, Grottlagrad Stilton Reserve, vitmögel från Normandie och en underbart krämig kittost tillsammans med vårt hembakade surdegsknäcke och en liten fikonmarmelad.

Rekommenderat tillval: Husets chokladtryfflar med havssalt – 45 kr

Klassikern 495:-

Ett kalas som bjuder på Kvibille Cheddar, fransk bondost, ljuvlig champagneost som möter en gårdstillverkad getost, Camembert Isigny, en fransk krämig blåmögel och Ostabengtsons egna surdegsknäcke kombinerat med fransk marmelad

Rekommenderat tillval: Fuet Salami – 55 kr

Våra utvalda 695:-

En noga utvald jullåda med två gårdstillverkade ostar, alpost från Schweiz, ljuvlig rödkittost, grottlagrad Stilton och klassikern Morbier med en rand av aska. Till julens ära tillkommer husets egna 3-årslagrade Kvibille Cheddar, den härliga Champagneosten “Brillat Savarin“,  Ostabengtsons surdegsknäcke och närproducerad marmelad från Brännarp.

Rekommenderat tillval: Börslyckes kolastång – 69 kr

Finsmakaren 895:-

Ostabengtsons favoriter resulterar i årets storsäljare: Thunderstorm, 3-årslagrad Gruyére som kombineras med Ekologisk Primeo,  Camembert, gårdsost, gräddig Brillat Savarin, getost, en fransk blåmögel och slutligen en sammetslen kittost. Detta sätts samman med sicilianska Nocellara-oliver, marmelad från Korsika och vårt egna surdegsknäcke.

Rekommenderat tillval: Ciprianis Virgin Bellini – 69 kr

Gourmanden 1150:-

Lyxa till det med en fransk Comté på sommarmjölk,  årets bästa Thunderstorm från Toggenheimdalen, Kvibille Cheddar, Champagneost och tre st gårdstillverkade ostar. Smörig fransk blåmögel med en härlig syrlig getost. Detta med chokladtryfflar, krispiga oliver, Ostabengtsons surdegsknäcke och vår bästsäljande marmelad.

Rekommenderat tillval: Marconamandlar – 79 kr